Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Når jeg siger pétanque, hvad tænker du så?

10-01-2019 10:13 |  PetanquePortalen |  CMS Admin
Sporten Pétanque er efterhånden en gammel sport, udviklet ud i Marseilles i Frankrig i starten af 1900-tallet. Hurtigt blev sportsgrenen spredt, og nu spilles den professionelt i Europa, men også i Afrika og Asien finder du store professionelle spillere og konkurrencer. Samtidig er pétanque en folkesport. En hyggesport faktisk. Der er en masse kultur og traditioner bundet til sporten, hvor enhver kan være med, så længe man kan kaste kuglerne. Om du er god til det, er så en anden sag.  Men hvordan kan du så indfri din indre pétanquespiller på ordentlig vis? 

Rosé og Pétanque - i vennernes selskab
Hvis man er ægte pétanquefan, så ved man også, at kombinationen af rosé og pétanque, eller pastis og pétanque, begge er en imponerende god idé. Pétanque er nemlig sporten, hvor alle kan være med. Sporten kræver nemlig bare en afmærket bane, en pose med kugler og en slat gode venner, som du kan nyde en herlig eftermiddag med. Dermed kan du skabe en dag i pétanquens tegn, hvor I hylder den franske sport, med alt det bedste, som Frankrig har at tilbyde: Rosé, Pastis, lækre baguette-sandwiches, solskin og pétanque. Dermed, er en konkurrence eller pétanque-turnering skabt. Alt sammen i hyggens tegn. 

Fra Danmark til Frankrig
Tager man pétanquen til det næste niveau, så betyder det en rejse til det sydfranske. I Frankrig finder man mere end 480.000 registrerede pétanquespillere, som deltager i turneringer rundt omkring i Frankrig.  Banker ens hjerte for pétanque, så kræver det næsten en rejse til Sydfrankrig, eller måske de spanske øer som Gran Canaria eller Mallorca, hvor der også spilles på livet løs. Faktisk, så findes der rejser til sydens sol gennem rejsebureauer, som endda fuldstændig omhandler sol, sommer og pétanque, som blandt andet betyder daglige pétanque-turneringer. Sporten er nemlig en sport med internationale regler, så om du kan fransk eller spansk er ligegyldigt, blot du er klar til at møde franskmanden på hjemmebane. Det kan endda også betyde, at du kan blive undervist i pétanque, så du bevæger dig fra begynder til øvet spiller.

Fra fritid til elite 
Drømmer du om at indfri din indre professionelle pétanquespiller efter træningslejr i sydens sol, så kan det også være en mulighed for dig. Rundt i hele det danske land findes der mere end 70 forskellige klubber som alle fokuserer på den fantastiske sportsgren pétanque. Om du kan spille med eller ej, så kan du altså møde og opleve spillere, som på eliteniveau udøver denne fantastiske sportsgren. Overvejer du dermed at blive en bedre spiller, så kræver det også det rigtige udstyr, altså at du har den helt rigtige beklædning, høj kvalitet af grise og kugler, og den helt rigtige shooting template - når du bliver god nok, så ved du, hvad vi snakker om her. 

Når du drømmer dig til rejse fra Danmark til Sydfrankrig, eller fra Pétanque på hobbyplan til elite, så kan det betyde, at du skal låne penge til disse drømme. Tilføjer du endnu et lån til et par, som du allerede har i forvejen, så kan det være en god idé at vælge at samle dine lån til ét. Saml dine lån et sted, og spar en masse penge på udgifterne, du betaler til dine lån, hver eneste måned. Dermed kun betale til ét lån i stedet for mange flere. Dette kan være en fordel, hvis du vil ud og opleve den store verden af péntanque og de udgifter der kommer her ved. Selve sporten i sig selv kræver ikke mange penge, men det kan oplevelserne omkring det hurtigt gøre. Det er nemlig en rigtig hyggelig sport, hvor den ene time hurtigt tager den anden, når man er i godt selskab - rundt i hele verden. 

Pétanque er en fantastisk sport, hvor alle kan være med, og en sport som alle kan arrangere. Derfor er det bare om at komme i gang. Om det er i hyggens tegn, eller konkurrencens tegn, i Danmark eller i Sydens sol.