Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Sådan investerer du inden for petanque

25-10-2019 13:28 |  PetanquePortalen |  CMS Admin
Er du en aktiv petanque-spiller? Så ved du helt sikkert en masse om petanque, men du har faktisk også en anden viden, der måske give dig et økonomisk overskud. 

Som aktiv petanquespiller har du nemlig meget viden inden for de mærker, der er bedst lige nu og her inden for petanque. På den måde kan man sige, at du er på forkant med udviklingen og ved en masse om de virksomheder, der sælger kugler og andet petanqueudstyr. På den måde kan du måske investere dine sparepenge bedre end andre. 

Når det gælder petanque findes de fleste producenter i Frankrig, fordi de fleste petanque-spillere kommer fra Frankrig. Selvom det er tale om store selskaber, der sælger masser af udstyr, så er special-virksomhederne inden for sporten desværre ikke børsnoterede. En af de største hedder Obut, og de sælger udstyr over hele verden. Alligevel er Obut ikke noteret på en børs, og derfor er det desværre ikke muligt for dig som privat-person at investere i selskabet. 

Handel på børsen
Hvis du ikke kan finde store børsnoterede selskaber inden for petanque, kan du i stedet kigge efter de virksomheder som producerer det tøj, du går i, når du spiller petanque eller træner. Det gælder for eksempel Adidas, Nike, Jordan og Under Armour. Alle fire selskaber er kan handles på børsen igennem din normale bank. 

Det kan du læse mere om på investeringsportalen invested.dk eller igennem trading-portalen day trader.

Når du handler er der en enkelt meget vigtigt regel. Det er næsten altid bedst at købe aktierne på lang sigt. Det vil sige, at du investerer i selskabet og derefter holder aktierne igennem lang tid. Helst mange år, for eksempel 2-10 år. På den måde bliver du ikke påvirket af evt. skandaler eller naturlige udsving i aktiekurserne. Det er nemlig sådan, at aktiemarkedet i gennemsnit stiger flere procent om året. Selvom nogle år er dårlige for aktierne, så plejer de efterfølgende år at kompensere for tabet.
Som aktiv kan du lige så godt udnytte den viden, du har, om netop det udstyr og de brands som du bruger til hverdag, når du dyrker din sport. 
Det kan godt være, at du ikke lige kan finde en virksomhed, der producerer de største brands inden for petanque, men til gengæld findes der masser af store børsnoterede virksomheder, der producerer alt muligt udstyr inden for aktiv livsstil og sport, og så kan du kigge i den retning, hvis du gerne vil være investeret i børsmarkedet.