Indendørs idræt lukkes ned i 38 kommuner

07-12-2020 15:55 |  DPF - CMS |  Pernille Toft

Indendørs idræt lukkes ned i 38 kommuner

Nye restriktioner træder i kraft onsdag den 9. december i 38 kommuner med særlig høje smittetal. Det medfører bl.a., at al indendørs idræt må lukke ned frem til foreløbig den 3. januar 2021.


Smittetrykket er steget markant i mange af landets kommuner, og derfor sættes der nu massivt ind for at få banket smittetallene ned.
For hele landet gælder, at det gældende forsamlingsforbud på 10 og kravet om mundbind forlænges frem til foreløbig den 28. februar 2021.
Et af de mange tiltag i kampen for bringe smitten ned i hårdt ramte områder er bl.a. nedlukning af indendørs idræt i 38 kommuner fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.
De berørte kommuner er Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.
DIF støtter op om myndighedernes målrettede indsats for at få nedbragt smitten – også selvom det betyder, at indendørs idræt må lukke ned i de berørte kommuner. Det er tungt for de i forvejen hårdt prøvede frivillige og aktive i idrætsforeningerne.
Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter.

Udendørs idræt kan fortsætte


Det er fortsat muligt at gennemføre træningsaktiviteter udendørs, så længe forsamlingsforbuddet på max 10 personer inkl. træner og øvrige retningslinjer overholdes.

Se svar på de 5 mest stillede spørgsmål her:

Spørgsmål

Svar

Må vi fortsat træne i grupper af max 10 personer inkl. træner, hvis vi træner udendørs?


Ja, det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10 personer inkl. træner, hvis træningen finder sted udendørs, og der fortsat er adgang til faciliteten.

Er det rigtigt forstået, at vi godt må arrangere udendørs træning for flere grupper af max 10 personer samtidig?

Ja, det er fortsat muligt at overholde det gældende forsamlingsforbud, hvis I træner udendørs i mindre grupper på max 10 personer inkl. træner. Vi anbefaler, at I i videst mulige omfang afvikler den udendørs træning i faste træningsgrupper på max 10 personer inkl. træner.

I skal sikre, at I overholder følgende:

  • Hver gruppe max er på 10 personer inkl. træner
  • Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne - gerne mindst 2 meters afstand.
  • I skal sørge for at afgrænse den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
  • Der skalaltider en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter. Husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 10 personer.

 

Kan vi flytte vores indendørs træning til en kommune, der ikke er underlagt de nye restriktioner?

Nej, myndighederne har gjort det klart, at man tager sine restriktioner fra sin hjemkommune med sig, når man krydser en kommunegrænse.

Vores lokaler er privatejede eller selvejende – kan vi fortsætte vores indendørs træning?

Nej, nedlukningen af indendørs idræt omfatter alle indendørs idrætsfaciliteter - også kommercielle, privatejede og selvejende.

Er professionel idræt omfattet af nedlukningen?

Nej, professionel idræt betragtes som et erhverv og er undtaget fra nedlukningen.
  


Cookies
Delete item?