Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Sådan kan petanque klæde dig på med færdigheder til resten af livet

29-06-2021 13:10 |  PetanquePortalen |  CMS Admin
En dejlig sport som petanque handler på mange områder om meget mere end kaste kugler på en bane i håbet om at vinde over konkurrenterne. Petanquespillere kan videreføre mange af sportens strategiske og mentale færdigheder til andre aktiviteter i livet. 

Du kommer frem i livet med hjælp fra andre 

Mænd og kvinder over hele verden føler at de skal klare alt på egen hånd. Derfor er der mange, som aldrig beder andre personer om hjælp. Men sandheden er at mennesker er afhængige af hinanden. En enorm del af petanque handler om at spørge andre spillere og trænere til råds. 

Det samme gælder hvis du har en interesse i at investere i kryptovaluta, som mange taler om for tiden. Den aktivitet kan virke overvældende og det blokerer mænd og kvinder i at komme i gang. Men ligesom i petanque handler det første skridt om at spørge eksperter til råds enten personligt eller ved at tjekke allerede tilgængelig information om investering i Bitcoin

Visualisering kan hjælpe i alle scenarier 

Uanset om der er tale om petanque, investering, fodbold eller noget helt fjerde, kan visualisering hjælpe med at have en sund tilgang til aktiviteten. Netop med fodbold hørte vi for nyligt den danske landsholdstræner Kasper Hjulmand tale om hvordan hans team forbereder holdet med visualisering. De taler om scenarier om hvis det danske landshold kommer foran, hvis udeholdet scorer mod dem, hvis udeholdet får sendt en mand af banen, osv. 

Det samme gælder i petanque hvor det er vigtigt at være mentalt forberedt på et dårligt kast, at føre, osv. Med hensyn til investering handler det om at forberede sig mentalt på at man både kan tabe og vinde penge med den slags aktivitet, og investorer skal være forberedte på begge scenarier. Måske lyder visualisering meget flyvsk, hvis du endnu ikke har prøvet det. Derfor kan det hjælpe med en mild form for visualisering i petanque, der klæder dig på med kendskab til at bruge det i livets andre aktiviteter. 

Lær at leve med dine følelser 

Alle kan have en dårlig dag, og det handler ikke om at kontrollere følelser, men at leve med dem. Når du spiller petanque, handler det om at du ikke lader dig påvirke af et skænderi eller en irriterende e-mail, når du går ud på banen. Det samme gælder når du skal til en eksamen, et vigtigt møde med chefen, investerer dine penge, og andre krævende opgaver. 

Der er under ingen omstændigheder tale om en nem opgave. Faktisk døjer mange personer med den svære udfordring med at prøve på at kontrollere følelserne. Derfor kan det være en god ide netop at øve sig i den aktivitet på petanquebanen hvor der ikke er lige så meget på spil som andre steder i livet. Når du først har lært at leve med dine følelser til petanque, vil du kunne overføre de egenskaber til både arbejdet og andre fritidsaktiviteter. 

Petanque giver dig vigtig mentale styrke 

Det kan konkluderes at en strategisk og mentalt krævende aktivitet som petanque kan gøre dig psykisk stærkere. Du lærer at bede om hjælp, og at håndtere både positive og negative udfald, samt at acceptere alle slags følelser.