Petanqueklubben Nordjylland - vinder guld og er Danmarksmester for regionalhold  2010

Billeder se her

Petanqueklubben Nordjylland dansk mester i regionalserien.

Den nystartede Petanqueklub Nordjylland deltog i weekenden den 18-19. september i slutspillet for regionalhold efter ganske overlegent at have vundet puljen i det indledende puljespil. Og klubben fortsatte de gode takter og vandt slutspillet og dermed danmarksmesterskabet i regionalserien under dansk petanqueforbund. Klubben sikrede sig dermed også oprykning til Danmarksserien.

I slutspillet deltog følgende puljevinderne fra de 8 regionalpuljer: Nordjylland, Vestfyn-2, Gribskov-3, Helsingør, Ballerup, Køge, Hedebo-5, Næstved PK. Disse blev lørdag delt op i to puljer på 4, hvor de 2 bedst placerede i hver pulje rykkede op. Søndag blev først spillet semifinale, hvor 1'er i hvor pulje skulle møde nr. 2 i modsatte pulje. Herefter var der finale mellem vinderne af disse to kampe.
Petanqueklubben Nordjylland kom lørdag i pulje med Vestfyn, Helsingør og Ballerup.
Første kamp mod Vestfyn blev vundet 6-2, næste kamp mod Helsingør blev vundet 5-3 og hermed var oprykningen sikret. Sidste kamp lørdag mod Ballerup blev vundet 5-3 og dermed var Petanqueklubben Nordjylland puljevinder med 3 vundne kampe ud af 3 mulige. Semifinalen stod søndag morgen mod Næstved, som blev slået 6-2. Så var Nordjylland klar til finalen.
I finalen skulle vi igen møde Vestfyn, som vi havde slået om lørdagen. Humøret var højt og efter de 3 første tribler førte Nordjylland 3-0 og nu manglede så de sidste 5 kampe 1 single og 4 doubler. Det gik rigtig godt i starten, men så begyndte nerverne vidst at presse Nordjyderne. Vi tabte singlen og de første dubler og dermed var der spænding til det sidste. Heldigvis lykkedes det at vinde den ene double, således at finalen endte 4-4. Dermed var det bold score, som blev afgørende, her havde de Nordjyske spillere et overskud på 11 bolde og var der med vinder af regionalspillet.

Så kunne 12 glade nordjyske spillere og deres træner tage imod guldmedaljer og pokal.

Det var første år i regionalspillet, så at sikre sig en oprykning til Danmarksserien - og endda som vinder af regionalspillet - er over vores bedste forhåbninger, udtaler træner og holdleder Karl Børge Pedersen. En ligeså glad formand for petanqueklubben Jan Pedersbæk, håber at klubben næste år kan stille med både et hold i regionalserien og i Danmarkserien. Det kræver lidt flere medlemmer, men mon ikke at de vil komme nu, hvor vi har bevist at nordjysk petanque godt kan gøre sig gældende på landsplan.

Petanqueklubben har i vintersæsonen tilmeldt et hold til vinterlandsturneringen i regionalserien. Her har ca. halvdelen af klubbens medlemmer ønsket at deltage, så vi håber på, at vi også får vist det Nordjyske ”flag” i vintersæsonen.


Petanqueklubben Nordjylland vinder puljen og skal til slutspil i Roskilde
17.9-19.9.2010


Petanqueklubben Nordjylland nu klar til oprykningsspillet til Danmarksserien

Lørdag den 14. august vandt Petanqueklubben Nordjylland alle tre kampe på Hasselsgrisens baner ved Århus. Hermed vandt klubben puljen og er nu klar til at deltage i oprykningsstævnet, som finder sted i Roskilde 18-19. september. Her håber vi på, at kan kvalificere os til Danmarksserien udtaler formanden Jan Pedersbæk.

Petanqueklubben Nordjylland blev startet i foråret 2010, med det formål at få udviklet petanquespillet i Nordjylland. I Klubben håber vi også at kunne tiltrække flere yngre spiller bl.a. via en mere konkurrencepræget turneringsform. Petanqueklubben er medlem af Dansk petanque forbund under Danmarks idrætsforbund (DIF) og har her deltaget i regionalspillet. Vi har pt. 21 medlemmer, som til dagligt spiller i andre klubber under DGI, men som ønsker at få flere udfordringer. DGI har derfor lavet en samarbejdsaftale med DPF (Dansk petanque forbund) om dette, og det er i regi af denne aftale at Petanqueklubben Nordjylland er stiftet.

I DPF er der ligesom i alle andre sports discipliner, regionalspil, danmarksserie og division spil. Et hold består af 9 spillere, med mulighed for tage udskiftningsspiller med. Derfor er der også konkurrence i klubben om at blive udtaget til at spille på holdet. Vi har en valgt en træner og holdleder, som vurderer, hvem der skal med på holdet. Hans opgave er at stille det bedst mulige hold til hver kamp.

Vi håber, at vi til næste år kan stille med 2 hold, og selvfølgelig håber vi på, at det ene hold spiller i danmarksserien på det tidspunkt.

Hvis vi kommer til at spille i danmarksserien, så betyder det også flere udgifter til klubben. Vi håber derfor på at vi kan finde nogle sponsorere, som kan være med til at støtte vores klub. I DGI regi spiller vi kun i Nordjylland, men i DPF - så er der ikke andre klubber i Nordjylland og vi må derfor ud og køre. De nærmeste modstandere er i Århus, og rykker vi op til Danmarksserien, skal nok regne med at vi måske skal til Fyn for at spille kampe. Det koster og det er vi selvfølgelige villig til at betale, men det vil altid være dejligt med lidt sponsorpenge til tøj og andet. Vi håber selvfølgelig, at der er nogle firmaer, der selv i en krisetid der ønsker at sponsorerer vores klub udtaler formanden Jan Pedersbæk.

Lige nu glæder klubben sig dog meget over, at det allerede efter første sæson, er lykkes at vinde puljen og dermed kvalificere os til oprykningsspillet i Roskilde. Og vi vandt endda puljen ganske overlegent. Af 18 mulige point i turneringen satte vi kun de 3 point til, og sluttede dermed som puljevindere med 15 point.

Brug for et website i klubben?

Kontakt os på:

GÃ¥ til kontaktformular
(+45) 43 47 00 14
Website på PetanquePortalen
Kontakt mv.
Dette website er lavet med PetanquePortalens CMS.

FÃ¥ et prof. hjemmesideprogram (CMS) til din klub. Kontakt os via kontaktformularen. Klik her.